Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image
Previous Next
ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ
 
 
 
 
 
ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ
Vs Potatoes | Εμπόριο Πατάτας Κοζάν

Οι πατάτες αναπτύχθηκαν στην Κεντρική και Νότια Αμερική πριν από 4000 με 7000 χρόνια, μέσα από την επιλεκτική καλλιέργεια μιας φυσικά δηλητηριώδους ρίζας.

Στην Ελλάδα τις αγαπάμε βραστές, ψητές, σε πουρέ και κυρίως τηγανητές, βρίσκουν ως διά μαγείας τη θέση τους σχεδόν σε κάθε πιάτο και τις έχουμε στη διάθεσή μας όλες τις εποχές του χρόνου. Σε συνδυασμό με την απαλή γεύση και τη γεμάτη υφή τους, δικαιολογημένα οι πατάτες δεν λείπουν ποτέ από την κουζίνα μας.

Οι πατάτες όμως εκτός από την γευστική απόλαυση, μας χαρίζουν και πλήθος ευεργετικών ιδιοτήτων που είναι απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Σήμερα θεωρούνται από τα σημαντικότερα τρόφιμα ευρείας κατανάλωσης σε πολλές χώρες του κόσμου. Ειδικότερα στην Ευρώπη και την Αμερική, η πατάτα τείνει να είναι από τα τρόφιμα που επιλέγονται συχνότερα για την καθημερινή διατροφή.

 
 
 
 
 
 

ΟΙ ΠΑΤΑΤΕΣ:

 περιέχουν μικρή ποσότητα πρωτεΐνης
 αποτελούν πηγή φυτικών ινών
 είναι αξιόπιστη πηγή βιταμίνης C
 διαθέτει διαφορετικές βιταμίνες του συμπλέγματος Β
 είναι σημαντική πηγή καλίου
 δεν περιέχουν νάτριο 
 έχουν υψηλό δείκτη κορεσμού

Το πλεονέκτημα της πατάτας σε σχέση με τα υπόλοιπα λαχανικά είναι ότι συνδυάζει τα χαρακτηριστικά των αμυλωδών τροφίμων με αυτά των υπολοίπων λαχανικών.

Φυσικά, για να μπορέσει να διατηρήσει η πατάτα τα υψηλά ποσοστά περιεκτικότητάς της σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία θα πρέπει να είναι υγιεινά μαγειρεμένη. Καλό είναι να προτιμάται η βραστή πατάτα ή η ψητή.
 

 
 
 
 
 
 
Επικοινωνήστε μαζί μας 
Είμαστε πάντα στην διάθεσή σας για να σας λύσουμε οποιαδήποτε απορία ή
για να μας δώσετε την παραγγελία σας.